Opstijgend vocht repareren
Opstijgend vocht repareren

Hoe stijgend vocht te repareren

Deze gids zal u informeren over wat optrekkend vocht is, hoe het uw gebouw beïnvloedt en hoe u het probleem kunt oplossen met behulp van moderne siliconen vochtwerende technieken.

Wat is optrekkend vocht?

Opstijgend vocht is een probleem waar bouwers en huiseigenaren sinds de Romeinse tijd last van hebben. Opstijgend vocht is de term die wordt gebruikt voor de langzame beweging van water van de lagere delen van muren naar hogere delen van de constructie. Het is een veelvoorkomend probleem dat zowel oudere huizen als nieuwere gebouwen treft die mogelijk niet correct zijn gebouwd. Opstijgend vocht ontstaat wanneer grondwater door kleine scheurtjes in het metselwerk of metselwerk van een constructie omhoog komt via een proces dat capillaire werking wordt genoemd. Wanneer vocht de muren van een gebouw binnendringt, kan dit de integriteit en het fysieke uiterlijk aantasten. Opstijgend vocht wordt in moderne gebouwen voorkomen door het toepassen van een vochtwerende laag een waterdicht kunststof membraan dat langs de mortellijn van een gebouw loopt. Oudere gebouwen of gebouwen waar de vochtwerende laag is beschadigd, zijn gevoelig voor vocht.

Wat doet het met het gebouw?

Opstijgend vocht kan een aantal esthetische, structurele en zelfs gezondheidsproblemen veroorzaken. Esthetisch gezien kan opstijgend vocht afbladderen, barsten en bellen met verf en pleisterwerk, watertijsporen creëren die laten zien waar het water langs muren is gestegen, evenals uitbloeiingen (een witte zoutafzetting die er ook lelijk uitziet op muren, vloeren of plafonds).   Structureel kan vocht binnendringen in houtconstructies en plinten waardoor ze gaan rotten. Ook wanneer water stijgt, kan het zout afzetten in bouwconstructies, wat corrosie en verslechtering van de integriteit veroorzaakt door een fenomeen dat bekend staat als zoutaanval. Vochtige omstandigheden stimuleren ook de groei van schimmels, wat een aanzienlijk gevaar voor de gezondheid kan zijn. Het vocht zelf kan een factor zijn bij gezondheidsproblemen zoals astma, allergieën, verkoudheid en griep.

Hoe repareer je opstijgend vocht?

De enige manier om optrekkend vocht te behandelen, is door een nieuwe dampwerende laag te creëren om te voorkomen dat vocht door de constructie gaat. Historisch gezien werden muren ingesneden en metselwerk verwijderd om een ​​nieuwe fysieke dampwerende laag langs de metselwerklijn te installeren. Dit proces levert voor de meeste constructies een aantal problemen op. Ten eerste is het een langdurig, moeilijk en duur proces waarbij delen van uw huis of gebouw fysiek worden gesneden en gerepareerd. Het is ook riskant voor oude gebouwen die het meest worden aangetast door opstijgend vocht, aangezien het waarschijnlijker zijn dat het zwakkere constructies zijn waar verdere schade aan de integriteit niet in gevaar mag worden gebracht.Onze aanbevolen manier van handelen is het gebruik van vochtwerende cursustechnologieën die beschermen tegen opstijgend vocht zonder dat u uw huis of gebouw hoeft te beschadigen. De DPC Cream en Fluid vochtwerende cursusproducten kunnen een gebouw waterdicht en zoutbestendig maken door ze in een constructiemetselwerk te injecteren. Hiervoor worden gaten geboord in de baksteen of het metselwerk, waarna de vloeistof of crème wordt geïnjecteerd, waardoor een barrière ontstaat tegen opstijgend vocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *