Diagnose vochtig
Diagnose vochtig

Diagnose stellen van de verschillende soorten vocht

Of u nu een huis wilt kopen om in te wonen, te verhuren of als project te renoveren, het is altijd belangrijk om het onroerend goed te inspecteren voordat u tot aankoop overgaat. Hier in het VK, met name Londen, is er een breed scala aan huizen op de markt uit alle tijdperken en onder alle omstandigheden. Helaas kunnen sommige van hen problemen onder de oppervlakte hebben!
Gebouwen van alle leeftijden kunnen last hebben van vocht, dus het is belangrijk om waakzaam te zijn wanneer u potentiële eigendommen bekijkt. Er zijn drie hoofdtypen vocht die grote problemen kunnen veroorzaken, wat betekent dat het essentieel is om te weten waar u op moet letten.

Condensatie

Condensatie is verreweg de meest voorkomende oorzaak van vocht. Dit komt voornamelijk door gebouwen die vocht vasthouden, hetzij door architectonisch ontwerp, hetzij door het feit dat ramen niet voldoende zijn geopend om water in de lucht te laten verdampen.

Dit zal uiteindelijk leiden tot schimmelvorming, vaak rond raamkozijnen met lelijke zwarte vlekken op muren, die constant moeten worden verwijderd. Investeren in luchtontvochtigers is een stap in de manier waarop bewoners met vocht in huis kunnen omgaan, hoewel dit het onderliggende probleem geenszins zal oplossen.
Door ventilatiesystemen te installeren in de getroffen kamers – meestal de badkamer en keuken (hoewel alle kamers kunnen worden beïnvloed) – zorgt dit ervoor dat het gebouw kan ademen, overtollig vocht in de lucht kan ontsnappen zonder schade te veroorzaken en ook helpt bij het behandelen van condensatie.

Stijgende damp

Als u vochtige plekken op buitenmuren opmerkt – mogelijk met mos – of interne vocht op lage niveaus, is dit een teken van optrekkend vocht. Opstijgend vocht ontstaat wanneer water op maaiveldhoogte door de muren omhoog komt.

De meeste nieuwbouwprojecten zullen een vochtwerende laag (DPC) bevatten die voorkomt dat vocht op deze manier opstijgt, hoewel dit kan worden aangetast, dus wees altijd voorbereid op onderzoek. Dit kan ertoe leiden dat een chemisch vochtwerende laag boven het originele DPC moet worden geïnjecteerd en dat interne bepleistering moet worden verwijderd en vervangen.

Doordringend vocht

 

Net als bij opstijgend vocht, zijn de symptomen van binnendringend vocht onder meer donkere vlekken op muren en kunnen deze uitzetten over het plafond. Dit zal echter in een horizontale beweging zijn, in plaats van omhoog, en wordt meestal veroorzaakt als gevolg van structurele problemen en externe problemen zoals gootdefecten.
Scheuren in de muur of dakbedekking zullen ertoe leiden dat binnenmuren en het plafond vochtig worden tijdens regen, omdat het water in de interne structuur wordt toegelaten. Als u binnendringend vocht vermoedt, moet u uw zolder controleren op lekken die door het dak komen en ook de buitenkant van het gebouw onderzoeken op scheuren, gootlekkage of losse voegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *